Over

Annemieke Hermans is geboren op 23 oktober 1991 in Groesbeek.
Daar werd ze al jong lid van de lokale toneelvereniging en dat toneelspelen is altijd haar drijfveer geweest in alle jaren daarna.

Annemieke 34eIn 2008 is zij theater gaan studeren in Arnhem waar ze in 2012 haar diploma heeft behaald. Tijdens die studie kwam ze in aanmerking met verschillende kanten van het theater maken. Ze kreeg lessen in fysiek spel, improvisatie, stemgebruik, dramaturgie en tekstbehandeling.

Na vier jaar in Arnhem vertrok zij voor een vervolgstudie naar Leeuwarden. In 2016 verliet zij de schoolbanken als afgestudeerd dramatherapeute. Tijdens haar studie creatieve therapie met als medium drama heeft Annemieke stage gelopen in een kindertehuis in Zuid-Afrika. Daar gaf en ontwikkelde ze onder andere trainingen rondom het aanleren van life-skills aan kinderen tussen de 6 en 17 jaar.
In haar jaarstage heeft zij gewerkt met jongeren op een ROC in Groningen. Ze heeft naast de individuele begeleiding voornamelijk haar focus gelegd op het aanbieden van trainingen. Deze trainingen bestonden uit sociale veiligheid binnen klassen, contact met klanten, rouw en verlies, en faalangsttrainingen.
Annemieke 102cAls specialisatie heeft Annemieke zich tijdens haar studie ontwikkeld in het trainingsacteren. Waarbij zij les kreeg in o.a. agressietraining, adviesgesprekken, coaching, communicatievaardigheden, crisiscommunicatie, gesprekstechnieken, teamrollen, psychische stoornissen, volksetypes, mediation en slechtnieuwsgesprekken,
Gewerkt met o.a. de Belbin rollen, DASS-model, Kübler-ross en Roos van Leary.

Per september 2016 werkt Annemieke als trainingsactrice en trainer onder de naam Trainingsbureau Annemieke Hermans. Als trainingsactrice is zij momenteel werkzaam binnen diverse opleidingscentra, gemeenten en politieafdelingen.